دکتر مرتضی پیری در مراسم اختتامیه ی سومین استارتاپ ویکند ارومیه(بزرگترین رویداد کارآفرینی جهان): استارتاپ ویکند جایگزین خلاء استراتژیک دولت در کارآفرینی است
پیشنهاد می کنم استارتاپ ها به صورت روزانه برگزار شود و برندگان آن در ويكند استارتاپ رقابت نمايند تا زمينه ي لازم فراهم گردد.
سومین استارتاپ ویکند ارومیه( بزرگترین رویداد کارآفرینی جهان) همزمان با بسیاری از شهرهای جهان، از جمله مسجد سلیمان در ایران و بوردو در فرانسه، در محل برج خدمات فناوری و کسب و کار واقع در خیابان شهید بهشتی، کوه سیر، با سخنرانی دکتر مرتضی پیری نماینده ی مردم شریف ارومیه در شورای اسلامی شهر و رئیس مرکز پژوهش های این شورا و معرفی برگزیدگان به کار خود پایان داد.
به گزارش روابط عمومی شورای اسلامی شهر ارومیه دکتر مرتضی پیری در این مراسم طی سخنانی ضمن تشویق و تحسین این اقدام ارزنده، با اشاره به این که هزینه های برگزاری استارتاپ نوعی سرمایه گذاری است؛ خاطرنشان ساخت: متاسفانه رتبه ی مزیت پذیری ایران در مقایسه با سایر کشورهای جهان بسیار پایین است. به طوری كه در طول خدمات رساني دولت هاي گذشته، این رتبه در بین 165 کشور دنیا به رتبه های پایین تر سقوط کرده است.
وی شرط کارآفرینی موفق را در داشتن ثبات سیاسی و شرایط اقتصادی مناسب عنوان کرد و افزود: اخذ مجوز برای راه اندازی کسب و کار در سایر کشورهای موفق در کارآفرینی، شش برابر سریع تر از ایران صورت می گیرد. که شرکت هایی مانند مایکروسافت، اپل، گوگل، توئیتر و فیس بوک نمونه های موفق استارتاپ های جهان هستند.
دکتر پیری با بیان این که دولت در زمینه ی کارآفرینی دچار خلاء استراتژیک است و این خلاء به مردم فشار می آورد و نتیجه اش می شود بیکاری؛ اظهار داشت: از آن جایی که شاهد نرخ 42درصدی بیکاری فارغ التحصیلان دانشگاهی در ایران هستیم، ما باید شرایطی را در جامعه به وجود آوریم که فارغ التحصیلان دانشگاهی "پشت میز نشینی" را از ذهن خود خارج کنند و به سمت حرکت های کارآفرینانه بروند.
عضو شورای شهر ارومیه با تشکر از مسئولین برگزاری این مسابقات، برگزاری استارتاپ ها را نوعی ساختار شکنی در فضای کسب و کار عنوان کرد و افزود: پیشنهاد می کنم این استارتاپ ها به صورت روزانه برگزار شود تا شاهد به بار نشستن هرچه سریع تر و بهتر افکار کارآفرینانه باشیم. در واقع با راه اندازی مراکز شتاب دهنده و یا افزایش تعداد میزان موجود شتاب دهنده ها در کشور می توان ایده های کارآفرینی را بیشتر از گذشته عملی کرد.
این مقام مسئول از اهمیت تاثیر استارتاپ در اقتصاد کشورهای جهان سخن گفت و سرمایه گذاری دولت ها در این مقوله را مهم ارزیابی نمود و ادامه داد: در زمینه ی کارآفرینی کشور آمریکا در مقام اول و کشورهای ژاپن، هند، کره ی جنوبی و آلمان به ترتیب در رتبه های بعدی قرار دارند.
عضو هیئت علمی دانشگاه ارومیه با بیان این که نهادینه کردن فرهنگ همدلی و همزبانی دولت و مردم با استارتاپ ویکند کارآفرینی مصداق پیدا می کند، افزود: استارتاپ پاسخی منطقی برای ایجاد گفتمانی در برابر سیاست های عقیم دولت های گذشته در بهبود فضای کسب و کار است.
در این رویداد جهانی ایده ی ((طراحی ساختمان های Zero Energy )) به عنوان ایده ی برتر معرفی شد. ایده های "پل ارتباطی دانشگاه و صنعت(pol)" و "فروش قسطی کالا(berry pay)" و "دفترچه ی خطرات(mem kip)" هم جزو ایده های خوب معرفی شدند.
سومین استارتاپ ویکند ارومیه که بزرگترین رویداد کارآفرینی جهان محسوب می شود از 23 الی 25 اردیبهشت 1394و با حمایت مرکز پژوهش های شورای اسلامی شهر ارومیه برگزار شد.