عصمت گرامی عضو شورای اسلامی شهر ارومیه :
بسترهای جذب سرمایهگذاران خارجی در ارومیه آماده سازی میشود
به گزارش روابط عمومی شورای اسلامی شهر ارومیه به نقل از خبر گذاری تسنیم : عصمت گرامی عضو سه دوره شورای شهر ارومیه و عضو کمیسیون حقوقی و بودجه، عضو کمیسیون گردشگری و سرمایهگذاری و نماینده شورای شهر در منطقه 4 شهرداری و سازمان پایانههای شهرداری ارومیه است.
با توجه به اینکه شهرداری ارومیه اقدامات گستردهای در مسیر سرمایهگذاری در شهر ارومیه آغاز کرده است گفتوگویی با عصمت گرامی، عضو کمیسیون گردشگری و سرمایهگذاری شورای شهر ارومیه در رابطه با اهداف و برنامههای این کمیسیون انجام شده است.
با توجه به اینکه شما عضو کمیسیون سرمایهگذاری ارومیه هستید و نظر به اینکه هماکنون پروژههای سرمایهگذاری کلانی در ارومیه کلنگ خورده، در حالیکه پروژه تلهکابین ارومیه چند سالی است که به بهرهبرداری نمیرسد بنابراین شما چقدر امیدوارید این حجم از سرمایه گذاری ها بالاخره روزی به سرانجام برسند؟
بستگی به فکر مثبت مسئولان و نیز نحوه برخورد شهروندان به شخص سرمایهگذار دارد وقتی که سرزمین برهوتی چون دبی با جذب سرمایه گذار به وضعیت کنونی تبدیل شده صرفاً به خاطر سرمایهگذاری مردم خود آن شهر نیست و یا اینکه برای آبادانی آنتالیای ترکیه در ابتدا آب و برق و حتی زمین مجانی در اختیار سرمایهگذاران قرار می گرفت تا اینکه اکنون به این شکل درآمده و امروز برای خرید یک متر از زمینهای آنتالیا باید رقم بسیار کلانی پرداخت کرد.
اینکه انتظار داشته باشیم ارومیه با سرمایهگذاری بومی به منطقهای گردشگری تبدیل شود انتظار بجایی نیست چرا که سرمایهگذاران این شهر محدود هستند و ناگزیر باید از سرمایهگذاران شهرهای دیگر و حتی کشورهای همسایه استفاده کرد.
برای مثال فردی از عراق برای سرمایهگذاری در ارومیه اعلام موافقت کرده بود که شهرداری و شورای شهر با سیل عظیمی از انتقادات برخی روبهرو شدند، این نوع تفکر مانع از جذب سرمایهگذار خارجی است باید بدانیم، وقتی سرمایهگذاری اعلام آمادگی میکند در ابتدا سرمایه خود را در اختیار این شهر قرار میدهد که این سرمایه علاوه بر آبادانی شهر سبب اشتغال عدهای از مردم منطقه شده و نیز موجب رونق اقتصادی میشود.
باید توجه داشت در امر ساختوساز، همه منابع تولیدی درگیر شده و چرخه اقتصادی به وجود میآید و در نهایت مردم از آن بهرهمند میشوند.
در مورد تله کابین ارومیه تعدادی از مسئولان به جای اینکه دست سرمایهگذار را بگیرند مانعتراشی کردند، اینکه شخصی حاضر شده سرمایه خود را در محلی که به غیر از کوه جاذبه دیگری ندارد سرمایهگذاری کند یقیناً باید چنین سرمایهگذاری را حفظ کرد.
فکر نمیکنید که مانع شدن منتقدان مورد نظر به سبب خیالی بودن یا بزرگ بودن بیش از حد پروژه، فقدان توریست و گردشگر مورد انتظار و ترس از بینتیجه ماندن آن به حق بوده است چرا که طول تله کابین ارومیه 36 کیلومتر بوده و اکنون نیز شاهد هستیم که با مشکل برخورده کرده است؟
فاز اول این پروژه بیشتر از 4 تا 5 کیلومتر نبود که با بهرهبرداری از فاز نخست امکان ادامه تله کابین نیز مهیا میشد.
فاز نخست این طرح که از روی سد شهرچایی ارومیه عبور میکرد میتوانست به عنوان بهترین جاذبه توریستی تبدیل شود ولی در طرح کنونی در بالای کوه سیر آیا سرسبزی یا جاذبهای وجود دارد که گردشگر را جذب کند؟
وضعیت گردشگری شهر ارومیه را چطور ارزیابی میکنید؟
با توجه به وضعیت جغرافیایی شهرستان ارومیه این شهرستان از 85 درصد ظرفیتهای گردشگری به صورت خدادادی برخوردار است و 15 درصد بقیه بستگی به همت و تلاش مسئولان متولی دارد به نظر میرسد ارومیه تنها شهری باشد که چهار فصل در آن رودخانه جاری وجود دارد.
برخی مواقع محدودیتهایی برای شهرداری به سبب برخی ممنوعیتهای قانونی ایجاد میشود که توان و حق دخالت و اجرای عملیات را به شهرداری نمیدهد اگر به شهرداری ارومیه اجازه دخالت میدادند وضعیت "بند" به عنوان تنها تفرجگاه شهر ارومیه به این شکل نبود.
وضعیت "بند" از چه نظر نباید اینگونه باشد لطفا توضیح دهید؟
از نظر چالههای موجود، از نظر تیر برقهای خیابان، جدولسازی و آسفالت، ناهماهنگ ساخته شدن رستورانها، جمعآوری زبالهها و در کل همه چیز.
کمیسیون گردشگری شورای اسلامی شهر ارومیه برای ایجاد نشاط جامعه چه برنامههایی دارد؟
در دوره چهارم شورا پیشنهاد شد که "بند" به داخل محدوده بیاید تا شهرداری بتواند اقدامات قانونی انجام دهد ولی این کار مراحل طولانی دارد، برنامههایی با دعوت از سرمایهگذاران خارجی برای ایجاد شهربازی مدرن و مترو داریم به طوری که مد نظر است شهربازی مدرنی تا حدودی شبیه شهر بازی استانبول ترکیه را در ارومیه ایجاد کنیم تا بتوانیم علاوه بر ایجاد محیطی شاد برای شهروندان ارومیهای از ظرفیت توریست ها و گردشگران استانهای همجوار در این شهربازی نیز استفاده کنیم.
این پروژه کی آغاز میشود و نوید بهرهبرداری از آن را تا چه زمانی برای شهروندان میدهید؟
با توجه به برنامهریزیهای انجام شده باید تا اواسط سال 94 شاهد کلنگزنی این شهربازی مدرن در محل چیچست ارومیه باشیم.
شما سه دوره متوالی عضو شورای شهر ارومیه بودهاید چه موانعی بر سر راه بود که در دورههای گذشته از ایجاد محیطهای شاد برای مردم غفلت شده و اکنون با انبوهی از خلاء در این زمینه مواجه هستید؟
موضوع مهمی که بیشتر شهرداران با آن دست به گریبانند منابع مالی پایدار است، نبود این منابع مالی سبب شده شهرداران تنها بتوانند حقوق کارمندان و مسائل جزئی شهر را اداره کنند.
از طول اواسط دوره سوم شورای اسلامی شهر ارومیه تا کنون که آقای حضرتپور شهردار ارومیه شد ما هیچ مشکلی در رابطه با پرداخت حقوق کارکنان شهرداری و یا پیمانکاران را نداشتیم و قدرت مالی شهرداری نیز به نحو چشمگیری افزایش پیدا کرد.
علت این اتفاق چیست؟
آقای حضرتپور شهرداری مدیر هستند و به شدت تحت حمایت و پشتیبانی شورای شهر قرار دارند باید توجه داشت که هر شهرداری که مورد حمایت شورای شهر باشد موفق خواهد بود.
تسنیم: اکنون چند سرمایهگذار خارجی آماده مشارکت برای سرمایهگذاری در ارومیه هستند؟
از ترکیه و عراق سرمایهگذار داریم و یک عراقی دیگر نیز برای سرمایهگذاری در تلهکابین نیز وجود دارد، در صدد هستیم نمایشگاه سرمایهگذاری را در ارومیه برای جذب سرمایهگذاران داخلی و خارجی و معرفی جاذبههای گردشگری راهاندازی کنیم.