ستارپور ،رییس کمیسیون خدمات شهری و محیط زیست شورای شهر ارومیه:
توزیع بنزین یورو ۴ در ارومیه به تصویب سازمان محیط زیست رسید
به گزارش روابط عمومی شورای اسلامی شهر ارومیه به نقل ازخبرگزاری تسنیم:محمد ستارپور رییس کمیسیون خدمات شهری و محیط زیست شورای شهر ارومیه گفت: در پی برگزاری جلسهای با رئیس سازمان محیط زیست کشور توزیع بنزین یورو ۴ در کلان شهرها و مراکز استان ها به تصویب این سازمان رسید.
محمد ستارپور با اشاره به اینکه حدود 60 درصد خودروهای ارومیه تک سرنشین هستند اظهار کرد: این شهرستان در بحث تعداد خودرو نسبت به جمعیت در کشور پس از تهران قرار گرفته است و این موضوع تبعات مختلفی را در پی داشته است.
وی تصریح کرد: در واقع هم اینک دچار مازاد خودرو در شهر ارومیه هستیم.
عضو شورای اسلامی شهر ارومیه گفت: خوشبختانه وسعت و مساحت معبرهای شهر نسبت به جمعیت متناسب است اما استفاده از خودروهای شخصی در ارومیه مورد استقبال مردم بوده و به همین خاطر از ترافیک روانی برخوردار نیستیم.
وی تصریح کرد: برای روان کردن ترافیک شهری باید از خودمان شروع کرده و فرهنگ سازی های لازم را انجام دهیم که یکی از روش های آن استفاده از وسایل نقلیه عمومی است که در کاهش آلودگی نیز تاثیر بسیاری دارد.
ستارپور اظهار کرد: ارومیه علاوه بر این که از نظر جمعیت رتبه دهم را داراست، از نظر آلودگی نیز رتبه دهم کشور را دارد.
وی گفت: برای کاهش آلودگی نیز باید از خودروهای شخصی کمتر استفاده کرد چراکه 70 درصد علت آلودگی استفاده از خودروهای شخصی و حتی ناوگان حمل و نقل عمومی است.
به گفته وی از عوامل مهم دیگر در آلودگی هوا استفاده از خودروهای فرسوده ای است که عمر آنها به اتمام رسیده مانند خودروی پیکان که 7 برابر ماشین سمند آلودگی تولید می کند اما با وجود اینکه تولید پیکان متوقف شده است ولی پیکان وانت همچنان در حال تولید بوده و بیشتر خودروهای در حال استفاده استاندارد نیستند و بنزین مورد استفاده نیز جزو بنزین یورو 4 نیست.
وی تصریح کرد: چندی پیش در جلسه ای در حضور رئیس سازمان محیط زیست کشور خانم ابتکار این موضوع طرح شد که شهر ارومیه دیگر جای زندگی کردن نیست و به سبب آلودگی هوا به شهری غیر قابل تحمل تبدیل شده است و در پی این جلسه به تصویب رسید که هم در کلان شهرها و هم در مراکز استان ها بنزین یورو 4 به رانندگان ارائه شود.
ستار پور اظهار کرد: سوخت مورد استفاده مردم ایران آلاینده و سرطان زا است، بنا به این دلیل شهر تهران ماهانه 2هزار و 400 نفر از جمعیت خود را از دست می دهد و این آماری تکان دهنده و هشدار دهنده است تا در مصرف سوخت دقت و برنامه ریزی های لازم را به کار گیریم.
وی گفت: در شهر ارومیه در سال 92، 37 روز، آلودگی به حد خطرساز رسیده بود و رعایت ایمنی های لازم برای جلوگیری از بیماری های ناشی از آلودگی ها الزامی بود و چنانچه الگوهای پایدار نداشته باشیم 100 در صد با عواقب ناگوار مواجه می شویم چراکه در شهر ارومیه اتومبیل و ناوگان های حمل و نقل عمومی شهر بسیار زیاد است.
این مقام مسئول گفت: در جلسه مورد اشاره بنده به خانم ابتکار نیز توضیح دادم که ناوگان حمل و نقل عمومی شهرمان فرسوده بوده و باید این فرسودگی را با تعویض وسایل نقلیه عمومی از بین ببریم وی نیز قول اختصاص اعتبار از بودجه ملی برای از بین بردن این فرسودگی ها داد و اینک منتظر تحقق این قول ها هستیم.