جایگاه شورای شهر
از همان ابتدای آغاز به کار شوراهای اسلامی در کشور مقصود از شکل گیری آنها ریل گذاری برای قطار مدیریت شهری و تعیین سکاندار این قطار بدست منتخبین خود مردم برای عبور از پیچ و خم فراوان و مشکلات ریز و درشت و عدیده پیش و روی مدیریت شهری بود، ولی متاسفانه آغشته گردیدن نگاه برخی از منتخبین مردم در شوراهای شهر به جریانهای سیاسی باعث کندی سرعت این قطار و بعضا بیراهه رفتن شوراهای شهر از مسیر توسعه و پیشرفت شهرها گردیده است.
لیکن با توجه به گستره دامنه فعالیت مجموعه های مدیریت شهری و جایگاه نظارتی شوراها بر این مجموعه ها، لزوم اتخاذ تدابیر لازم برای ورود توانمندی های مرتبط با حوزه های فعالیت مجموعه های مدیریت شهری ملموس تر احساس می شود.
در شرایط فعلی شهر ارومیه و با توجه به عبور مجموعه مدیریت شهری از بحرانهای مختلف چند سال اخیر تنها راه احیا و تقویت اعتماد مردم حفظ جایگاه واقعی شورا از منظر نظارتی و مدیریت کلان شهریست.
تعریف نظارت، صرف صدور دستورها و بایدها نیست. چرا که برعکس، مجموعه شورای اسلامی شهر بمنظور برون رفت کامل از این بحران باید نقشی به مراتب پررنگتر ایفا نماید اما تحقق این امر تنها با سیاست گذاری ممکن خواهد بود نه سیاست پذیری.
اصلی ترین وظیفه و رسالت شوراها عمل به شفافیت واقعی در عمل و نه تنها در سخن است که مصداق اصلی آن در ارائه گزارش عملکرد مستند و مستدل به مردم معنا خواهد شد.
لذا فضای شوراهای شهر هر مقدار به فضاهای پوپولیستی و شومن بازی آغشته گردند رنگ امید از رخسارشان باخته و بستر نا امیدی را به جامعه القا خواهند نمود.
صداقت زمانی در عمل معنا خواهد شد که مجموعه شورای شهر و مدیریت شهری بجای افعال آتی از ماضی سخن بگویند و گزارش عملکرد جای گزارش برنامه ها را بگیرد.