احداث دو ایستگاه سنجش آلودگی هوا در سال 94 در دو نقطه شهر
رئیس کمیته محیط زیست شورای اسلامی شهر ارومیه گفت: بیش از 30 درصد ناوگان حمل و نقل عمومی شهر ارومیه فرسوده بوده و باید جایگزین شود.
به گزارش روابط عمومی شورای اسلامی شهر ارومیه به نقل از خبرگزاری فارس از ارومیه، محمد ستارپور ظهر امروز در مراسمی که به مناسبت روز هوای پاک 29 دی ماه در موزه تاریخ طبیعی ارومیه برگزار شد با بیان اینکه 29 دی ماه به صورت نمادین به عنوان روز هوای پاک نامگذاری شده، اظهار داشت: باید در طول سال نیز به هوای پاک اهمیت داده شود چراکه زندگی انسان ها به هوای پاک وابسته است.
وی به رشد شهرنشینی و افزایش جمعیت شهرها اشاره کرد و ادامه داد: براساس آمار موجود در سال 35 حدود 21 درصد جمعیت ایران شهرنشین و در سال 75 حدود 60 درصد جمعیت ایران شهرنشین بوده که این میزان در سال 85 به 70 درصد رسید به طوری که بیش از 50 میلیون نفر از جمعیت ایران در شهرها ساکن بوده که 50 درصد آن مرتبط به هشت کلانشهر است.
ستارپور با بیان اینکه آلودگی هوا یکی از تبعات شهرنشینی است، تصریح کرد: کنترل آلودگی هوا تنها بر عهده یک ارگان نبوده و وظیفه همه ادارات و ارگان ها بوده حتی مردم در این راستا نقش مهم تری ایفا نموده و کاهش آلودگی هوا نیازمند همکاری همگانی است.
وی خاطرنشان کرد: بیش از 250 هزار خودرو در شهر ارومیه در حال تردد بوده و عمدتا تمایل به استفاده از خودروهای شخصی و عدم استفاده از وسایل نقلیه عمومی بیشتر است که این موضوع آلودگی هوا را تشدید میکند چراکه 70 درصد آلودگی هوا ناشی از سوختهای فسیلی است.
ستارپور ادامه داد: اگر مردم از خودروهای شخصی کمتر استفاده و عمدتا از وسایل نقلیه عمومی برای تردد استفاده کنند بخشی از معضلات آلودگی هوا قابل حل است این درحالی است که بیش از 70 درصد مردم از خودرو شخصی استفاده میکنند که باید برای استفاده از وسایل نقلیه عمومی فرهنگسازی شود.
رئیس کمیته محیط زیست شورای اسلامی شهر ارومیه با بیان اینکه دور چهارم شورای شهر کمیسیون خدمات شهری و محیط زیست تشکیل شد، ادامه داد: کمیسیون خدمات شهری و محیط زیست به موضوعات سلامت و محیط زیست شهری میپردازد.
ستارپور تصریح کرد: در رابطه با کاهش آلودگی هوا مهمترین اقدامی که باید انجام شود توسعه مراکز معاینه فنی بوده و باید محدودیت جدی برای خودروهایی که فاقد معاینه فنی هستند اعمال شود.
وی ادامه داد: در حال حاضر فقط 15 درصد خودروهای شهر ارومیه به مراکز معاینه فنی مراجعه میکنند که باید برای تردد خودروهای بدون معاینه فنی کنترل جدی در دستور کار قرار گیرد و از رده خارج کردن خودروهای فرسوده باید به سرعت انجام گیرد.
وی با بیان اینکه بیش از 30 درصد خودورهای ناوگان حمل و نقل عمومی از جمله اتوبوس فرسوده بوده و باید جایگزین شود، خاطرنشان کرد: فضای سبز و باغات پیرامون شهر ارومیه به دلیل عدم رسیدگی از بین رفته و اگر باغات پیرامون شهر ارومیه از بین برود فضای سبز موجود شهر جوابگوی کنترل آلودگی هوا نخواهد بود.
رئیس کمیته محیط زیست شورای اسلامی شهر ارومیه اعلام کرد: حدود یک هزار و 50 هکتار کمربند سبز شهر ارومیه بوده که 130 میلیارد تومان برای کاشت درخت هزینه میشود.
وی با بیان اینکه سالانه 24 هزار نفر از جمعیت تهران در اثر آلودگی جان خود را از دست میدهند، ادامه داد: فرهنگسازی در رابطه با حفظ محیط زیست باید از مردم آغاز شود تا با مشارکت همگانی شهری پاک و محیط زیست سالم داشته باشیم.