:

کسی که نهان و آشکار٬ و کردار و گفتارش تفاوتی نکند٬ به راستی امانتش را ادا و عبادتش را خالص کرده است.


پرتال اطلاع رسانی شورای اسلامی شهر ارومیه
اخبار و رویداد ها
نقش انقلاب اسلامی در همدلی و همزبانی

نقش انقلاب اسلامی در همدلی و همزبانی

نویسنده: آقای نصیرپور/چهارشنبه, 14 بهمن,1394/دسته ها: اخبار, مقالات

رتبه بندی این مطلب:
بدون رتبه

نقش انقلاب اسلامی در همدلی و همزبانی

 

 یاداشت:


دکتر محمدرضا علیزاده امامزاده

رییس کمیسیون فرهنگی واجتماعی شورای اسلامی شهر ارومیه

بسمه تعالی

نقش انقلاب اسلامی در همدلی و همزبانی

سال 1394 هجری شمسی از سوی رهبر فرزانه انقلاب اسلامی به نام «دولت و ملت همدلی و همزبانی» نام گرفته است.ضروری است در این خصوص تأمل و اندیشه کنیم که دولت و ملت ایران چه نیازی به این همدلی و همزبانی دارند؟

قبل از ورود به بحث لازم است تعریف نظری و عملیاتی متغیر همدلی و همزبانی بیان گردد.

همدلی و همزبانی در فرهنگ لغت ها به معنای موافقت عملی که بین دو طرف واقع می شود اطلاق می گردد و با واژگانی همچون سازش، هماهنگی، سازگاری، همراهی و یکدلی معنا شده است(فولادی، 1384: 89).

 

بنابراين هر بررسی علمی و تجربی در مورد همدلی و همزبانی بدون رجوع به اصول نظریه عمومی جامعه شناسی در مکاتب و حوزه های جامعه شناسی، روانشناسی و روانشناسی اجتماعی خام و نارسا خواهد بود. از طرفی تبیین همدلی به عنوان یک مجموعه به هم پیوسته نیازمند بررسی کلیه عوامل و متغیرهای اجتماعی، روانی، فرهنگی، زیستی و اقتصادی در ارتباط متقابل یکدیگر است(محسنی تبریزی، 1383: 45). همدلی و همزبانی ملت  و دولت می تواند در پیشبرد اهداف مادی و معنوی یک کشور سهم به سزایی داشته باشد لذا ابعادی که در تحقق این امر مهم نقش اساسی دارند باید مورد بررسی دقیق قرار گیرند.

مفهوم همدلی و همزبانی از موضوعات اساسی تئوریهای ساختی کارکردی در جامعه شناسی محسوب می شود. از دیدگاه متفکرین نظریه ساختی- کارکردی، همدلی پایه نظم اجتماعی را تشکیل داده و ایجاد و گسترش زمینه های وفاق و همبستگی اجتماعی، موجبات فعالیت و مشارکت گستردۀ افراد جامعه را فراهم می آورد. بهم پیوستگی اجتماعی در صورت همدلی ضامن ثبات سازمان اجتماعی قلمداد می شود. در دایره المعارف علوم اجتماعی، مفهوم همدلی و همزبانی به پیوستگی متقابل دولتها و افراد از طریق وابستگی متقابل، تفاهم و یا خاستگاه مشترک اجتماعی محسوب می شود(بیرو، 1387: 712).

.عوامل موثر بر همدلی از منظر جامعه شناختی در انقلاب اسلامی ایران پدیده ای را می رساند که بر پایه آن در سطح یک گروه یا جامعه، اعضا به یکدیگر وابسته اند. همدلی در گروه به معنای آن است که گروه وحدت خود را حفظ کنند و با عناصر وحدت بخش خود تطابق و همنوایی یابند.همدلی و همزبانی دلالت بر توافق جمعی میان اعضای دولت و مرم یک جامعه دارد و در انقلاب اسلامی ایران آن عامل پذیرش و درونی کردن نظام ارزشی و هنجاری یک جامعه و وجود تعلق جمع ( احساس ما کردن) و نیز وجود تراکمی از تعامل در میان افراد و همزبانی عبارتست از مشاركت سياسي،مشاركت اجتماعي،پايبندي و شركت در فعاليت هاي مذهبي،عدم بيگانگي اجتماعي و قوم گرايي مي باشد.

همچنانکه در سطور بالا آمد اگر هم دولت و هم ملت از این آرمان ها،اهداف،ارزش ها و ایستارها تعریف و تصویر مشترکی داشته و در قبال تحقق اهداف و پاسداری از ارزش ها احساس مسئولیت مشترک داشته باشند.بدیهی است سرمایه ها ،استعدادها و توانایی های ملی در این مسیر به کار گرفته خواهد شد و از هدر رفتن آن ها جلوگیری می شود. ولذا از همین روزهای اول طرح این شعار برای سال 1394 باید مراقب سوءاستفاده های بیش از پیش از مفهوم « همدلی و همزبانی» نیز از سوی گروه های محفلی و باندی در کشور بود.چرا که عده ای برای رسیدن به منافع شخصی سعی در تفسیر این شعار در راستای تفرقه و شکاف بین دولت و مردم خواهند نمود. از این رو مقام معظم رهبری با قبول نقد منصفانه دولت برای عدم تفسیر به رأی منتقدان دولت و جدا کردن آن منتقدان از منتقدان مغرض می فرمایند: از این رو مهمترین عنصری که منتقدان دلسوز باید با توجه به نام سال و سخنرانی در حرم رضوی شاخص های خود را پالایش کنند،این است که بدانند هدف دولت حل مشکلات کشور است.(   )لذا از سویی باید به او کمک کنند.توصیه ای که رهبر انقلاب  در همان روز تنفیذ دولت جدید بیان فرمودند که « همه سعی کنند کمک کنند،به مسئولین،به دولت،به رئیس جمهور کمک کنند تا انشالله بتوانند وظایف سنگینی را که بر عهده دارند،به خوبی انجام دهند(مقام معظم رهبری،12/05/1392) و موفقیتش را موفقیت خود بدانند.

تجربه انقلاب اسلامی به مثابه انقلاب مردمی نشان داده است که مشکلات امنیتی داخلی- منطقه ای و جهانی جزء با حضور مردم قابل حل نیستند و حضور مردم موجب بالا رفتن مشروعیت نظام جمهوری اسلامی ایران خواهد شد.

تعداد نمایش ها (477)/نظرات (0)

کلمات کلیدی:

نوشتن یک نظر

This form collects your name, email, IP address and content so that we can keep track of the comments placed on the website. For more info check our Privacy Policy and Terms Of Use where you will get more info on where, how and why we store your data.
افزودن نظر
آمار بازدید
دی ان ان