در جلسه کمیسیون نظارت مطرح گردید :
بررسی کلیات ایجاد غرفه عرضه ماهی وآبزیان در سطح شهر
هشتمین جلسه کمیسیون نظارت شورای اسلامی شهر با موضوع بررسی کلیات ایجاد غرفه عرضه ماهی و آبزیان در سطح شهر برگزار گردید .
به گزارش روابط عمومی شورای اسلامی شهر اورمیه : جلسه کمیسیون نظارت شورای اسلامی شهر به ریاست حسین پناهی و با حضور اعضاء ، ناظرین کمیسیون ، سلیمی مدیریت شیلات استان ، خیراندیش معاون سازمان میادین میوه و تره بار، معاون اجرایی سازمان پارکها و فضای سبز ، نمایندگان شهرداری منطقه یک ، مسئول امور شوراها و نمایندگان اهالی خیابان والفجر – فلاحی سه، ضمن بررسی نامه های ارجاعی به کمیسیون با محوریت بررسی کلیات ایجاد غرفه عرضه ماهی و آبزیان در سطح شهر در سالن جلسات شورای اسلامی شهر برگزار گردید به بحث و گفتگو پرداختند .
حسین پناهی رئیس کمیسیون نظارت شورای اسلامی شهر اورمیه ضمن خیر مقدم و تسلیت ایام ماه محرم و صفر ، دستور جلسه این هفته کمیسیون را بررسی کلیات ایجاد غرفه عرضه ماهی و آبزیان در سطح شهرو بررسی نامه های ارجاعی به کمیسیون نظارت عنوان کرد .
وی در این جلسه خواستار نظارت شیلات استان بر نحوه ذبح ، بهداشت محیطی ، توزیع و عرضه آبزیان و تلاش در جهت فرهنگ سازی استفاده هر چه بیشتر از آبزیان در بین مردم جامعه و شهرو همکاری هر چه بیشتر سازمان میادین میوه و تره بار و شیلات برای افزایش مصرف گوشت سفید شدند .
محمدستارپور عضو شورای اسلامی شهر گفت : در مصوبات قبلی شورا تاکید شد که شهرداری اورمیه در مناطق مختلف شهر، اماکن مجهز به سیستم آبرسانی شده و رعایت اصول دفع فاضلاب و استفاده از افراد با تجربه در عرضه آبزیان با تایید و نظارت اداره شیلات استان تاسیس گردد که با اشاره به تجربیات ناموفق گذشته در این زمینه خواستار تدابیر و برنامه ریزی اساسی را از سوی متولیان در این راستا شد .
ستار پور در ادامه افزود : دستگاه ها و متولیان امر و در راس آن ها کارگروه سلامت و تامین غذایی استان به عنوان متولیان اصلی در تامین امنیت غذایی شهروندان با برنامه ریزی دقیق و فرهنگ سازی و تبلیغات موثرمی توانند فرهنگ استفاده از گوشت ماهی را به جای گوشت قرمز در جامعه و شهر رواج دهند .
لطیفه مبین عضو شورای اسلامی شهر نیز ضمن عرض خیر مقدم به حاضرین در جلسه با اشاره به اهمیت غذایی و استفاده از آبزیان گفت : مبادی ذیربط با شناساندن انواع مختلف ماهیان با ارزشهای غذایی آنها و طریقه پخت و نگهداری آن که بتوان ارزش غذایی آنرا حفظ نمود ، بر فرهنگ سازی و ترویج فرهنگ استفاده از این تغذیه سالم تاکید کرد.
در این جلسه مهندس محمد خالد حاتمی عضو شورای اسلامی شهر پیشنهاداتی مبنی بر اصلاح امور در راستای بهبود وضعیت تولید و عرضه آبزیان عنوان کرد که به شرح ذیل می باشد :
1 - استفاده از ظرفیت افرادی که توان تولید محصولات آبزی با اصلاح ژنتیکی و ارزش غذایی بالا و دارویی دارند با بکارگیری بخش خصوصی
2 - دکه های عرضه آبزیان در دسترس مردم و به صورت مدرن و شکیل برای استقبال بیشتر شهروندان تهیه شودو در کنار بازارچه های روز موجود شهرداری پیش بینی شود
3 - استفاده از ظرفیت های طبیعی و روستاهای همجوار رودخانه ها برای پرورش ماهیان با ارزش غذایی بالا
4 - تاکید بر افزایش اماکن عرضه ماهی در سطح شهر به خصوص مناطق پرتردد و بازارچه های خاص و...
5 - تاکید بر آموزش شهروندان جهت پخت صحیح و فرهنگ سازی مصرف بیشتر
در ادامه سلیمی مدیریت شیلات استان و خیر اندیش معاون سازمان میادین میوه و تره بار شهرداری هر کدام گزارش مفصلی از نحوه عملکرد مراکز تولید و عرضه و نحوه تعاملات این دو ارگان با یکدیگرو موانع و مشکلات موجود در این زمینه را به اعضای کمیسیون ارائه کردند .
در ادامه ضمن طرح و بررسی نامه اهالی خیابان والفجر ، فلاحی سه مقرر گردید : شهرداری اورمیه ضمن حفظ وضع موجود اقدام به تهیه نقشه اجرایی و حل مشکل اهالی بر اساس بازگشت به وضع موجود تا دو ماه آینده انجام دهد .
در پایان جلسه در جهت ترویج استفاده هر چه بیشتر شهروندان ازمحصولات آبزی مقرر گردید : ضمن بازنگری در تفاهم نامه و همکاری بیش از پیش برای توسعه بازار ها ، در جوار بازارهای روز میوه و تره بار مکانی جهت تجهیز و عرضه آبزیان با ابعاد خواسته شده حداقل 50– 30 متر مربع در اختیار شیلات استان قرار گیرد.
موضوعات مطرح شده در کمیسیون جهت تصویب و اتخاذ تصمیم نهایی در صحن شورا مطرح خواهد شد.