بسمه تعالی
دکتر علیزاده امامزاده : تحقیر استکبار جهانی به ویژه آمریکا و شکستن ابهت پوشالی آن
یادداشت :
دکتر علیزاده امامزاده رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر ارومیه :
تحقیر استکبار جهانی به ویژه آمریکا و شکستن ابهت پوشالی آن
تا قبل از پیروزی انقلاب اسلامی، جهانیان بر این باور بودند که بدون اتکا بر ابر قدرت ها نمی توان بر سر پای خود ایستاد، لازمه مبارزه با آمریکا اتکا به شوروی و لازمه مبارزه با شوروی ، اتکا به آمریکاست و گرنه مبارزه با هر کدام از دو ابر قدرت مذکور، نتیجه اش جز نابودی و از بین رفتن، چیزی نخواهد بود.
اما انقلاب اسلامی ایران که با اتکا به خدا به پیروزی رسید به همه جهانیان ثابت کرد که زندگی کردن، بدون آمریکا و شوروی ممکن است و بلکه فراتر از این، ابهت ابرقدرت ها را در هم شکست و با به هیچ گرفتن قدرت آنها، به تحقیر آنان پرداخت و به این طریق، جرات مقابله با قدرتمندان و مستکبران را در جان ملت ها دمید.
پیروزی انقلاب اسلامی ایران، نه فقط نابودی رژیم منحوس پهلوی، بلکه شکست آمریکا را نیز در پی داشت؛ زیرا آمریکا بزرگترین حامی رژیم پهلوی بود و برای جلوگیری از پیروزی انقلاب اسلامی تا آنجا که توانست سرمایه گذاری کرد، اما تلاش هایش ثمر نداد و نتیجه ای که برایش فراهم شد، چیزی بیش از سکوت نبود. پس از پیروزی انقلاب اسلامی نیز اقداماتی به دست ملت بزرگ ایران انجام شد که تحقیر هرچه بیشتر آمریکا را سبب گردید. تسخیر لانه جاسوسی آمریکا در ایران-که به واسطه آن جاسوسان آمریکایی به گروگان گرفته شدند- از جمله این اقدامات بود.
آمریکا که زمانی در تمام مقدرات ایران دخالت می کرد و به واسطه سرسپردگی رژیم پهلوی هر آنچه را که اراده می کرد، در ایران انجام می داد، اینک از آزادسازی جاسوسان گروگان گرفته شده خود، عاجز بود و لذا با پیاده نمودن نیروی نظامی در طبس در صدد آزاد سازی جاسوسانش برآمد. اما خداوند با قدرت لایزال خود، شن ها را مامور در هم کوبیدن نیروهای نظامی آمریکا نمود که در نتیجه تعدادی از آنها با بالگردها و هواپیما ها و تجهیزات نظامی خود نابود شدند و بقیه نیز با رسوایی تمام، مجبور به فرار گردیدند، بدون اینکه بتوانند به کوچک ترین هدفی دست یابند و به این طریق، آمریکا برای بار دیگر طعم تلخ حقارت و ذلت را چشید.
امام خمینی(ره) در رابطه با تحقیر ابرقدرت ها و شکسته شدن هیمنه ظالمانه آنها به دست انقلاب اسلامی
می فرمایند:
«شما بدانید که این نهضت شما ملت یاران، این عظمت قدرت های بزرگ را که با تبلیغات تحمیل کرده بودند بر دِماغ ها که اصلا نمی شود با انگلستان در افتاد، حالا هم دیگر اصلا با آمریکا نمی شود دیگر در افتاد، این عظمت را شکست.»(1)
در این باره رهبر معظم انقلاب نیز می فرماید:
« انقلاب شما حریم دروغین قدرت ها و قلدرها را شکست، آمریکا به عنوان ابرقدرت، یک روز آمریکا بود اما امروز دیگر نیست. امروز شما ببینید که در چند نقطه از عالم، مردم عکس رئیس جمهور آمریکا را آتش می زنند یا پرچم آنها را به آتش می کشند. چند جا از نقاط عالم، ملت ها و توده های مردم، مشت گره می کنند و مرگ بر آمریکا می گویند.»(2)
اگر زمانی ملت ها، جرات دم زدن بر علیه ابرقدرت ها را نداشتند، پیروزی انقلاب اسلامی ایران به آنها جرات و شهامت داد و به آنان فهماند که با دست خالی نیز می توان علیه ابر قدرت ها به پا خاست و از حقوق خویش دفاع نمود و بر علیه ظلم و ستم حاکم بر جهان، فریاد برآورد و ندای مظلومیت سرداد و طبل رسوایی و ستمگری مستکبران را به صدا در آورد و نوای بیداری را در تمام جهان طنین انداز ساخت و خفتگان را از خواب بیدار نمود.
اینکه می گوییم انقلاب اسلامی ایران ابرقدرت ها را تحقیر نمود، حرفی است که همگی بر آن اذعان دارند، چه آن را بر زبان بیاورند و چه از بیان آن خودداری کنند.
چندی قبل هفته نامه اشپیگل آلمان ضمن مطالبی نوشت:« آیت الله خمینی با تحریک مسلمانان، غرب را شوکه کرد و پس از سقوط شاه به تحقیر امریکا، شیطان بزرگ پرداخت».
رادیو نروژ نیز گفت:« آیت الله امام خمینی رهبر و شخصیتی بود که طی ده سال بارها آمریکا را تحقیر کرده و آبروی آن کشور را برد. آیت الله امام خمینی نشان داد محرومین می توانند در قبال ابرقدرت ها پایداری کنند.»(3)
سولیوان آخرین سفیر امریکا در ایران ، در ارتباط با تسخیر لانه جاسوسی امریکا و تحقیری که به واسطه این امر نصیب آمریکا شد، می گوید:« روش سست و بی بنیاد حکومت کارتر در سیاست خارجی و اقدامات نامعقول برژینسکی که هنوز قادر به درک واقعیت مسائل ایران نبود، در نوامبر 1979 به گروگان گیری اعضای سفارت آمریکا منجر شد و یک دوران تحقیر ملی که در تاریخ آمریکا نظیر آن دیده نشد است، آغاز گردید.»(4)
برای سردمداران دنیای غرب این ، تحقیر بزرگی است که ترس خود از یک کشور را بر زبان بیاورند. آنان که غرق در غرور و تکبر مستکبرانه خود هستند، سعی دارند خود را برتر و دیگران را ناتوان جلوه دهند، اما عظمت انقلاب اسلامی ایران به قدری است که آنان را واداشته است تا ترس خود از این انقلاب را بر زبان آورده و به این وسیله حقارت خود در مقابل آن را به نمایش بگذارند. چنانکه تاچر نخست وزیر اسبق انگلیس گفت:« ما غربی ها در دهه 1980 از وسایل نظامی و ابزار جنگی شوروی و اقمارش واهمه نداریم، زیرا اگر بلوک شرق و اعضای پیمان ورشو مجهز به سلاح های نظامی بوده و به ادوات مخرب ویرانگر مسلح می باشند، ما نیز به سلاح های مدرن و پیشرفته مسلح و مجهزیم، لیکن از حضور فرهنگ اسلامی انقلاب ایران می ترسیم.»(5)
انقلاب اسلامی ایران، نه تنها مرعوب قدرت های ستمگر غربی نشد، بلکه مرعوب ابرقدرت شرق(شوروی سابق) نیز نشد و همان ایستادگی و مقاومتی را که در برابر غرب از خود نشان داد، در مقابل شرق نیز به نمایش گذاشت. به طور مثال، در جریان دستگیری سران و اعضای حزب توده و متلاشی نمودن تشکیلات این حزب به جرم جاسوسی ، به هیچ وجه ملاحظه شوروی (سابق) را ننمود، با اینکه حزب توده به وسیله شوروی در ایران ایجاد شده و عامل و کارگزار حاکمیت آن کشور در ایران و سخت مورد حمایت شوروی بود.
صدور انقلاب اسلامی و جهانی شدن آواز آن
یکی از امور بسیار مهمی که بعد از انقلاب اسلامی به وقوع پیوست ، صدور انقلاب است. ابرقدرت ها همواره از صدور انقلاب اسلامی به جهان، خوف و هراس داشته و دارند و همیشه تلاش کرده اند از آن جلوگیری کنند، زیرا تحقق این امر، به معنی بیداری ملت ها و محرومین و مستضعفین و خیزش آنها علیه ظلم و استکبار است. صدور انقلاب ، یعنی صدور اسلام به دنیا و هرگاه مردم دنیا با فرهنگ ظلم ستیز اسلام آشنا گشته و ملتزم به آن شوند، هرگز زیر بار ظلم و ستم نخواهند رفت و به این وسیله حیات ظالمانه استکبار به خطر خواهد افتاد.
حضرت امام خمینی(ره) در معنی صدور انقلاب می فرماید:
این که می گوییم انقلاب ما به همه جا صادر بشود ، این معنی غلط را از او برداشت نکنند که ما می خواهیم کشورگشایی کنیم. ما همه کشورهای مسلمین را از خودمان می دانیم... ما می خواهیم این چیزی که در ایران واقع شد و این بیداری که در ایران واقع شد و خودشان از ابر قدرت ها فاصله گرفتند... و دست آنها از مخازن خودشان کوتاه کردند، این در همه ملت ها و در همه دولت ها بشود، آرزوی ما این است. معنی صدور انقلاب ما این است که همه ملت ها بیدار بشوند و همه دولت ها بیدار بشوند و خودشان را از این گرفتاری که دارند و این تحت سلطه بودنی که هستند و از این که همه مخازن آنها به باد می رود و خودشان به نحو فقر زندگی می کنند نجات بدهد(6)...(ما که می گوییم) انقلابمان را می خواهیم صادر کنیم، می خواهیم این مطلب را همین معنایی که پیدا شده، همین معنویتی که پیدا شده در ایران... ما می خواهیم این را صادر کنیم، ما نمی خواهیم شمشیر بکشیم و تفنگ بکشیم و حمله کنیم.»(7)
همچنین رهبر معظم انقلاب حضرت آیت الله خامنه ای(مدظله العالی) در تبیین مفهوم و لزوم صدور انقلاب می فرماید:
«صدور انقلاب یعنی صدور فرهنگ انسان ساز اسلام وصدور صفا و خلوص و تکیه و اصرار بر ارزشهای انسانی. ما به این کار و انجام این وظیفه افتخار می کنیم، این راه انبیاست و ما این راه را باید ادامه دهیم. دنیای غرب و سردمداران فرهنگ فاسد و منحط غربی از این که فساد و فحشا و اعتیاد و انواع و اقسام بدبختی ها و روسیاهی ها را به سراسر عالم صادر کنند، خجالت نمی کشند، این فرهنگ فحشایی که امروز متاسفانه سراسر دنیا و پیش از همه دنیای فقیر جهان سوم را فراگرفته ، از کجا آمده است؟ این یکی از صادرات فرهنگ غربی و تمدن استعماری و استکباری است... چرا ما باید از صادر کردن توحید و اخلاق انبیا و روح فداکاری و اخلاص و تزکیه اخلاقی به کشورهای دیگر خجالت بکشیم؟ چرا باید شرم کنیم از این که غیرت و حمیت و ایستادگی در مقابل قدرت های باطل را به صورت درس عملی به ملت های دیگر ارائه و تعلیم بدهیم؟ ملت ها باور نمی کنند که بشود با عوامل و مزدوران قدرت های استکباری درافتاد، ما درافتادیم و پیروز هم شدیم، چرا این عمل و تجربه خودمان را در اختیار افکار عمومی ملت ها نگذاریم؟ ما این انقلاب را صادر می کنیم، این ادعا دروغ است، این کار را خود دستگاه های پلید خبیث استکباری می کنند، سازمان جاسوسی آمریکاست که برای ساقط کردن دولت ها وارد صحنه می شود و اسلحه و مواد منفجره و نیرو می برد و به ضد انقلاب در کشورهای انقلابی کمک می کند.»(8)
صدور انقلاب را می توان یکی از دستاوردهای مهم انقلاب اسلامی به حساب آورد و اهمیت این امر زمانی بهتر و بیشتر روشن می گردد که آثار آن در جهان مورد بررسی قرار گیرد.
صدور انقلاب یعنی اینکه انقلاب اسلامی ایران برای خود یک رسالت جهانی قائل است و آن احساس مسئولیت در برابر تمام ملت های دنیا و سرنوشت آنهاست و این رسالت بزرگ از راه صدور آموزه های انقلاب می تواند انجام پذیرد. به علاوه اسلام یک دین جهانی است و برای همه انسان ها نازل آمده است و انقلاب اسلامی ایران که خود در باره اسلام، مسئول می داند باید در جهت صدور تعالیم اسلام به جهان تلاش نماید.
همچنین آن دسته از مردم دنیا که از ظلم و ستم ظالمین به ستوه آمده اند، انقلاب اسلامی ایران را تنها به ایران متعلق نمی دانند و خواسته آنها، صدور انقلاب به دنیاست و لذا معقول نیست که خواسته به حق آنها بدون پاسخ بماند. پس، صدور انقلاب در خدمت اسلام و به نفع ملت ایران و خواسته های حق طلبانه همه ملت های دنیا و به سود محرومین و متضعفین بوده و اقدامی لازم رد جهت مبارزه با ظلم و ستم و استکبار است.
پی نوشت ها:
1) صحیفه امام، جلد11،صص336،337
2) حدیث ولایت(مجموعه رهنمودهای مقام معظم رهبری)،جلد 6، ص 221
3) روزنامه اطلاعات، مورخ 23/11/1368
4) سولیوان و پارسونز، خاطرات دو سفیر، ص255
5) معاونت فرهنگی سازمان تبلیغات اسلامی، انقلاب اسلامی در چشم انداز دیگران،ص 117
6) صحیفه امام، جلد 13، ص 281
7) همان، ص 90
8) حدیث ولایت(مجموعه رهنمودهای مقام معظم رهبری)،جلد1، ص 259