این مقام مسئول اضافه کرد: برابر اصل هفتم قانون اساسی شوراها ، از جمله شورای استان از ارکان تصمیم گیری و اداره امور کشور می باشند . و از طرفی برای اجرای اصل 101 قانون اساسی ، شورای عالی استانها از ترکیب اعضای شورای استانها تشکیل می شود و براساس صراحت اصل 102، شورای عالی استانها حق دارد در حدود و ظایف و اختیارات خود طرحهایی تهیه و مستقیما یا از طریق دولت به مجلس شورای اسلامی پیشنهاد کند و این طرحها باید در مجلس مورد بررسی قرار گیرد.
رئیس شورای اسلامی استان آذربایجان غربی با بیان این مطلب که برای تشکیل شورای عالی استانها ، باید شوراهای استان تشکیل و نمایندگان هر استان به شورای عالی استانها معرفی شوند افزود: در دوره سوم و چهارم شوراها ، با توجه به تقسیم بندی ذیل شورای اسلامی استان آذربایجان غربی دارای 17 عضو و 3 نفر از این نمایندگان عضو شورای عالی استانها می باشند . از استانهای تا 2 میلیون نفر جمعیت 2 نفر ، استانهای بالای 2 میلیون نفر جمعیت 3 نفر و استان تهران 4 نفر که جمعا 75 نفر می باشد .
ایشان ادامه داد:شورای اسلامی استان بموجب ماده 11 قانون شوراها و از نمایندگان منتخب شوراهای اسلامی شهرستانهای تابعه انتخاب و معرفی می شوند و براساس ماده 13 در صورت دعوت شورای استان از استاندار یا سایر مسئولین اجرایی مقامات مذکور در جلسات شورا شرکت خواهند نمود .
عضو هیئت رییسه شورای اسلامی شهر ارومیه : اهم عملکرد شورای اسلامی استان طی تصدی پست ریاست این شورا را تشریح کرد گفت: طی این مدت سعی بر این بوده است که نسبت به حل وفصل اختلافات شوراهای اسلامی سطح استان که قابل پیگیری قضایی نیست ، اقدامات لازم وموثر به عمل آید . همچنین پیگیری صدور احکام شهرداران منتخب از وزارت محترم کشور و استانداران محترم نیز از دیگر موارد تعاملات و ارتباطات با مدیریت شهری به شمار می رود . درطی 7 سال گذشته نسبت به انتخاب حسابرس و نظارت بر حساب در آمد و هزینه سازمان همیاری شهرداریهای استان نیز اقدام گردیده است . شورای اسلامی استان همه ماهه با حضور یک نفر از مسئولین استانی تشکیل جلسه داده و در این جلسات به موضوع مرتبط با حوزه عملکرد مدیر محترم دعوت شده و ارائه مشکلات و راه حل ها و پیشنهادهای لازم اقدام می نماید. ایجاد وتقویت تعاملات و ارتباط با استاندار محترم و مدیران کل و روسای نهادها و سازمان های استان و همچنین فرمانداران محترم و روسای ادارات شهرستانها با شوراهای اسلامی شهرستانها از دیگر وظایف و اقدامات شورای استان در این مدت به شمار می روند اگر چه تا جامعه آرمانی شورایی فاصله بسیاری داریم لکن با همین بضاعت اندک نیز می توان بسیاری از فاصله ها را کوتاه نمود ومسیر خدمتگزاری را هموار کرد.
اصغرزاده وظایف و اختیارات شورای اسلامی استان را با عنایت به ماده 78 مکرر 1 قانون شوراها این گونه عنوان کرد و افزود:
- بررسی مسائل و مشکلات استان و ارائه پیشنهادهای لازم به منظور رفع تبعیض و توزیع عادلانه امکانات و منابع و جلب همکاری در تهیه برنامه های عمرانی و رفاهی استان به شورای عالی استانها.
- نظارت بر حسن اجراء تصمیمات شورای عالی استانها در محدوده استان .
- ایجاد ارتباط و هماهنگی لازم میان شوراهای شهرستان در محدوده استان و نظارت بر عملکرد آنها
- همکاری با شورای برنامه ریزی و توسعه استان و عضویت رئیس شورای استا در شورای برنامه ریزی و توسعه استان
- تصویب ، اصلاح ، تتمیم و تفریغ بودجه دبیرخانه شورای استان
- نظارت بر حساب در آمد و هزینه سازمان همیاری شهر داریهای استان با انتخاب حسابرس رسمی علاوه بر این موارد عضویت در شورای فرهنگ عمومی ، کارگروه خانواده و بانوان ، کار گروه تجهیز منابع و در آمدهای استان ، نهاد کتابخانه های عمومی استان ، شورای ترافیک ، شورای حمل ونقل وسوخت ، کمیسیون نظارت اصناف استان و سایر مجامع و محافل مربوط از جمله وظایف قانون شورای استان می باشد.
لازم به ذکر است که در طول تشکیل شورای اسلامی استان آذر بایجان غربی در دوره اول آقای آئین پرست از (مهاباد) ، دوره دوم آقایان کبیری از (خوی ) و شیروند از (تکاب ) ریاست شورای اسلامی استان را بر عهده داشته اند. و 6/5 ساله دوره سوم و یکسال اول دوره چهارم این وظیفه برعهده رسول اصغر زاده از شورای اسلامی شهر و شهرستان ارومیه بوده است .