رییس مرکز پژوهش های شورای اسلامی شهر ارومیه:
مردم داغدار وضعیت فعلی دریاچه ارومیه هستند/ تخصیص حق آبه دریاچه ارومیه حداقل خواسته مردم/ ارتباط بین پارک های دو طرف رودخانه شهرچای ضروری است/خلاء های موجود در طرح تفصیلی را حتی ماده 5 هم نمیتواند حل کند
به گزارش ارتباطات و امور بین الملل شورای اسلامی شهر ارومیه، حسین پناهی در صحن علنی شورای اسلامی شهر ارومیه در حضور مدیرعامل شرکت آب منطقه ای آذربایجان غربی با تأکید بر ساماندهی کانالهای جمع آوری آبهای سطحی در سطح شهرستان و به ویژه ورودی و خروجی ارومیه اظهار کرد: در هدایت آبهای سطحی نیاز به کمک و حمایت شرکت آب منطقه ای داریم چرا که با وجود آسفالت آب در زمین جذب نمی شود و به صورت رواناب به برخی زیرساخت ها صدمه می زند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با توجه به ظرفیت های دریاچه ارومیه در توسعه گردشگری و جذب سرمایه افزود: مردم ارومیه داغدار وضعیت دریاچه هستند و روز به روز شاهد مرگ تدریجی آن هستند و از آن رنج می برند که نباید این موضوع نادیده گرفته شود.
رییس مرکز پژوهش های شورای اسلامی شهر ارومیه گفت: مردم "اورمو گؤلو" را می خواهند و دادن حق آبه دریاچه حداقل خواسته مردم است چون با این نوع مدیریت حق آبه احیا دریاچه درست هدایت نمی شود.
پناهی تصریح کرد: طرح دریاچه تا دریاچه می تواند در ارومیه اجرایی شده که بخشی از آن در بالادست و بخشی در پایین دست قرار می گیرد و از منطقه دریاچه اورمیه تا مارمیشو یا سد شهرچایی را می تواند شامل شود.
وی تأکید کرد: تعیین حق آبه نیاز به مدیریت درست و صحیح دارد تا نگین فیروزه ای آذربایجان نجات یابد
پناهی با اشاره به خط لوله دوم انتقال آب از زرینه رود به تبریز عنوان کرد: به اسم پدافند غیرعامل تبریز در حال احداث لوله عظیم انتقال آب از آذربایجان غربی و سهم دریاچه به خود هستند اگر به دنبال آب هستند بروند از ارس برای خود خط لوله انتقال آب بکشند.
وی ادامه داد: آبهای سطحی باید به سمت دریاچه مدیریت و هدایت شوند و آب منطقه ای در این راستا ورود جدی داشته باشد.
رییس مرکز پژوهش های شورای اسلامی شهر ارومیه با بیان ضرورت توسعه پارک های اطراف شهرچای خاطرنشان کرد: از سویی دیگر برای رفاه شهروندان ارتباط بین پارک ها در دو طرف ساحل و پل های رودخانه شهرچای ضروری است چون خیابان های اطراف پارک ها به علت عبور عابرین و ورزشکاران به قتلگاهی تبدیل شده است.
وی عنوان کرد: واقعیتی که اتفاق افتاده این است که شهرسازی در گذشته دچار آسیب جدی شده و برای اصلاح آن باید کمک کنیم چون آینده آن در خطر قرار دارد.
رییس مرکز پژوهش های شورای اسلامی شهر ارومیه ادامه داد: خلاء های موجود در طرح تفصیلی را حتی ماده 5 هم نمیتواند حل کند هر چند بعنوان مسکن می تواند عمل کند.
پناهی خواستار اجرایی شدن قانون و عدم دخالت اعضای شورای شهر در موضوعات اجرایی همچون ساخت و ساز و تخلفات موجود شد و یادآور شد: نباید یکسری عوامل باعث شود که قانون اجرا نشود.
وی تصریح کرد: از زحمات تمامی نیروهای خدمات شهری تشکر می کنیم که در وضعیت بارش ها پای کار بودند و توانستند وضعیت پیش آمده را مدیریت کنند باید فرقی بین نیروهای تلاشگر و سایر نیروها باشد.
وی خواستار رسیدگی به وضعیت آبگرفتگی زیرگذرهای سطح شهر شد و افزود: امروز زیرگذری نداریم که با کمترین بارش دچار آبگرفتگی نشود.
۱۴۰۰/۰۹/۲۷