کاهش نرخ اشتغال در سایه رکود بازار مسکن
عضو شورای اسلامی شهر ارومیه گفت : کاهش نرخ اشتغال یکی از پیامدهای رکود بازار مسکن است .
به گزارش روابط عمومی شورای اسلامی شهر ارومیه حسین پناهی نائب رئیس کمیسیون بودجه و امور حقوقی درباره دلیل رکود بازار مسکن در 2 سال گذشته افزود : برخی سیاست های بانکی دولت و نبود نقدینگی در بازار مردم را به جمع آوری درآمد و سرمایه گذاری در بانک ها ترغیب کرده و موجب کم تحرکی بازار مسکن شده است . وی افزود : نبود نقدینگی ، ساخت و ساز را به حالت راکد در آورده است از این رو انبوه سازان در 2 سال گذشته بسیار متضرر شده اند و قیمت زمین و مسکن بدون نظارت ارگان خاصی در بنگاه ها تعیین شده است . این مساله سبب به فروش نرفتن خانه ها یا متزلزل شدن قیمت ها از سوی خریداران می شود .
پناهی درباره تعادل نداشتن بازار مسکن اظهار کرد : متاسفانه نبود تعادل بین عرضه و تقاضا چه در زمینه اجاره مسکن ، چه خرید و فروش ملک تاثیر زیادی در تنزل قیمت و رکود بازار مسکن دارد . زیرا تقاضا به حداقل رسیده و عرضه بیشتر شده است . برای حل مشکلات پیش رو عزم عمومی لازم است تا با تزریق نقدینگی و ارائه وام ها با بهره کم به انبوه سازان بتوانیم معضل رکود بازار مسکن را کنترل کنیم .
بی استفاده ماندن سرمایه های ملی
عضو شورای اسلامی شهر ارومیه ادامه داد : بی استفاده ماندن سرمایه های ملی در کشور و به ویژه آذربایجان غربی به معضل جدی تبدیل شده است و هر روز به تعداد واحدهای خالی از سکنه در استان افزوده می شود . در این شرایط مستاجر ترجیح می دهد با پرداخت هزینه اضافی در خانه ای که سکونت دارد ، قرارداد خود را تمدید کند و درگیر مشکلات رکود مسکن نشود .
وی یکی دیگر از مشکلات بازار مسکن را هدایت بخشی از سرمایه های کلان مردم به خرید باغ در شهر دانست و گفت : مردم بعد از بازنشستگی به فکر مهیا کردن تفرجگاهی برای خود هستند که در این صورت سرمایه های زیادی را در این بخش هزینه می کنند . در ارومیه با وجود وضعیت بد اقتصادی مردم در باغ شهرهایی از جمله (( امامزاده )) به خرید و فروش باغ با قیمت های سرسام آور اقدام می کنند .
تبعات ادامه رکود مسکن
پناهی درباره دلایل فعال و پویا بودن بازار مسکن در سال های گذشته اظهار کرد : در گذشته بازار مسکن به دلیل افزایش نقدینگی و همچنین بالا بودن سود حاصل از خرید و فروش نسبت به خرید و فروش خودرو ، سکه و ارز خارجی بسیار فعال و پویا بود . وی درباره پیامدهای ادامه رکود در اقتصادکشور گفت : ادامه یافتن روند کنونی بازار مسکن برای اقتصاد کشور زیان بار و در وضعیت فعلی تاثیر رکود بازار مسکن در شهرداری ها و سایر ارگان ها ملموس است . بخش زیادی از درآمد شهرداری ها با ارائه پروانه های ساخت و ساز تامین می شود و در این شرایط تحقق بودجه پیش بینی شده شهرداری ها بسیار سخت شده است .
این مقام مسئول درباره راهکارهای برون رفت از وضعیت رکود بازار مسکن گفت ک با حمایت دولت ، ایجاد تناسب بین سود و سرمایه و کنترل تعادل بین عرضه و تقاضا در بازار مسکن می توان از این وضعیت بیرون رفت . همچنین با حمایت از قشر آسیب پذیر با پرداخت وام های با سود کم می توان قدرت خرید مردم را بالا برد تا تقاضا برای خرید مسکن افزایش یابد .
منبع :
همشهری 23 شهریور 94